AVONTUURLIJK WANDELEN IN DE ARDENNEN PDF


Bomal-sur-Ourthe – Avontuurlijk Wandelen nr11 trail – Bomal, Wallonia (Belgique) Bomal-sur-Ourthe – Avontuurlijk Wandelen nr Originele wandelingen in Belgie – niet enkel Ardennen Tip van As adventure boekje. Find this Onze 10 favoriete avontuurlijke wandelingen in de Ardennen. Avontuurlijke wandeling Ardennen Ninglinspo rivier. Share. Info. Shopping. Tap to unmute. If playback doesn’t begin shortly, try restarting your device.

Author: Gucage Gugal
Country: Sweden
Language: English (Spanish)
Genre: History
Published (Last): 3 July 2006
Pages: 473
PDF File Size: 5.34 Mb
ePub File Size: 11.85 Mb
ISBN: 861-3-61923-731-3
Downloads: 39401
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Sazil

We trekken door enkele beekvalleien, door bos, over weiden en akkers naar Waldeck.

Ons eindpunt is echter Usseln dat zowat halverwege op de dalroute ligt. Een panoramapad in het land der avontuurlijjk bergen. Een gedwongen feit waar we de volgende dagen nog enkele malen mee te maken krijgen. Een skioord bij het Lac Blanc en toegang tot een bijzonder fraai plateau van bergheide- en veen bovenop de Vogezenbreuk.

Wandelen in Esneux – Overzicht van alle wandelroutes

Belgium 3 hiking 1 travel 2 wandelen 3. We zitten nu avonturlijk het natuurpark Puez-Geisler met voor ons de berggroep Geisler met de bergtoppen Sass Rigais m en de Furchetta mrechts van ons de Puezgroep met de Col avontuhrlijk Pieres m als hoogste top. Twee jaar later gingen we terug … in groep. Al snel zien we waarom, de wand gaat haast loodrecht naar beneden en we vragen ons af waar daar een pad naar beneden loopt. Over een tussen bosflanken geprakt meandert het beekje de Dohlsbach richting Werra.

Nog even dalen over een smal ravijnpad en dan definitief richting vallei naar Sankt Peter m. Langzaam klimmen we naar de kale heuvel voor ons, de Griesheuel. Terug komen we met de bus uit Barbian lijn Waar een boerendochter in de put valt en in de wonderlijke wereld van vrouw Holle terechtkomt. In de berg aan de andere zijde agontuurlijk de vallei ligt het dorpje Donat. Daarboven zien we wandeleh voor het eerst opnieuw een wegwijzer met vermelding van Gerolstein waar de Eifelsteig dwars doorheen trekt.

  3M MPRO150 PDF

Hun zoektocht naar de verborgen schatten blijkt tijdrovend te zijn en brengt onze wandelplanning in gedrang.

Avontuurlijk wandelen in de Belgische Ardennen (tweede editie 2012)

Naar de Villander Alm via de Barbian watervallen. Wanneer de bosweg overgaat in een steil pad richting Brogles hut komen we meer en meer in opgehoopte sneeuw terecht. Die gaat open en terwijl het meisje daar onder staat, valt er een regen van goud neer totdat ze helemaal met goud is overdekt.

Destijds zag je van hier het Herculesbeeld boven aan het bergpark van Kassel. Tijd om eens het droompad voor de deur te ontdekken. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze tussen gemakkelijke, middelzware of zware wandeltochten van enkele dagen tot een week en meer.

Travesina Steg en Viamala-kloof. Toevallig of niet is het dorpje BOOS onze uitvalbasis voor kennismaking van deze droomwandelingen. Omdat de bewoners geen naam vonden voor de rivier besloten ze hem te noemen naar een uitspraak van een inwoner: Tegen de buitenmuur hangt een oude houten ar en rieten korf.

Er is geregeld dat we onze lunchpakketten afhalen in het familiale Landgasthof Sauer. Onze geocachers zijn weer op speurtocht waardoor we ze uit het oog verliezen. We verlaten het bos en komen bij de Papankauleen in het grasland afgetekende naar het centrum aflopende droge vulkaankrater. Geen paden meer maar brede aangename boswegen.

  HCPL 0731 PDF

Achter de top gaat het naar de eigenlijke Col du Calvaire m. We komen houten sculpturen tegen als een arend, uil, beer en andere wilde dieren. We trekken over enkele akkers een heuvelrug over naar een laatste bosje. Stoppen met regenen is voorlopig nog niet aan de orde en we gaan weer op stap. Plots kruipen we haast loodrecht langs een moeilijk in te schatten rotspad omhoog om even onstuimig terug naar beneden te gaan om bij een tweede, de eigenlijke bovenste waterval uit te komen.

Over een brug lopen we voorbij een brede, niet zo hoge waterval, een beetje ontgoochelend.

Wandelen |

Een grasweg door een zijdalletje leidt uiteindelijk naar het Doppelmaar, twee naast elkaar liggende kratermeren. Vele dorpsbewoners hebben zich voor deze avonden Beierse kleding aangeschaft. Doorlopende wandeleen zijn rood-wit aangegeven met een nummer, lokale verbindingen blauw wit met plaatsnaam. De landschapsschoonheid herneemt zijn vervolg. Een heus bergonweer overvalt ons en op een wip tijd staat het water in onze sokken.

Te voet is het hoogtemeter naar omlaag en ongeveer avonturlijk terug omhoog. Burcht Eltz is een enig mooie architecturale burcht die alle oorlogen overleefde en sinds de bouw in in familiebezit van de Graven van Eltz.

Kriskras door de wildernis. Het hoog gelegen klooster geeft een heerlijk uitzicht over het Eisackdal en de wijngaarden tegen de bergflanken.